Jonge Balie Gelderland

 

Hoofdsponsor


Hier uw advertentie...?

Wij hebben nog ruimte voor adverteerders! Bent u geïnteresseerd in het plaatsen van een advertentie op onze website? Neem dan contact op met onze secretaris en vraag naar de mogelijkheden.

Geschiedenis

De Jonge Balie Arnhem mag gerust een balie op leeftijd genoemd worden. Een bijzonder feit is dat onze vereniging niet één keer maar tweemaal is opgericht! Uit de statuten volgt namelijk dat onze jonge balie op 5 april 1982 is opgericht. Tijdens de voorbereidingen van het lustrumfeest ter gelegenheid van het 30-jarige bestaan van de Jonge Balie Arnhem bleek echter dat er confrères en collega’s bestuurslid waren geweest ruim vóór de (officiële) oprichtingsdatum. De Jonge Balie Arnhem is een fors aantal jaren ouder dan gedacht. Na enig zoek- en speurwerk is boven tafel gekomen dat prof. mr. Polak in 1957 bij de toenmalige stagiair mr. Trijbits had aangedrongen op het oprichten van een ‘echte’ Jonge Balie. En zo geschiedde. Tijdens het lustrumfeest in 2009 heeft mr. Trijbits de huidige leden zelfs vereerd met zijn aanwezigheid.

De Jonge Balie Arnhem was in haar beginjaren met name gericht op sociale activiteiten. In de afgelopen 56 jaar is onze vereniging uitgegroeid tot een vereniging met allure en telt zij ruim 270 leden. Bovendien verzorgen wij, net als de overige Jonge Balies, door middel van stempelactiviteiten een gedeelte van de stagiaireopleiding.